Ungdom fortsättning

Fortsättning

Fortsättningskursen riktar in sig till dig som har seglat en nybörjarkurs med SXK:s Seglarskola innan. Under fortsättningskurserna seglar vi längre än på nybörjarkurserna. Shetlandsöarna, fjordar i Norge och Ålands skärgård är platser som nu kan bli våra destinationer.

Med tuffare segling och längre etapper sätts din uthållighet och samarbetsförmåga på prov, men med god stämning och gemenskap ombord löser man det mesta. Det finns inget som binder samman människor lika mycket som en Nordsjööverfart eller kanske ett långt seglingsben över Östersjön. Utöver att få ännu fler vänner för livet kommer du under fortsättningskursen fortsätta lära dig mer om segling, sjömanskap och navigation.

Antagningsförfarande

Deltagarplatserna börjar fördelas 2021-12-06 men det går självklart att anmäla sig även efter detta datum.
Inom några veckor efter detta får du besked om antagning eller om du står på reservplats.

I kurspriset ingår helpension

*Vid på- eller avmönstring i Norge ingår bussresa från Göteborg till kursen dagen innan påmönstring eller från kursen till Göteborg med ankomst Göteborg morgonen efter.

Fortsättningsseglingarna bjuder på tuffare segling med fler nattseglingar och kanske någon flerdygnssegling. Du får fördjupade kunskaper i segling, navigation, säkerhet, seglingsteori med mera. Du skall ha avslutat grundskolans årskurs 7 och kunna simma 200 meter. Sökanden som tidigare deltagit i Seglarskolans seglingar har företräde till och med 2023-01-22.

Ungdomssegling S1C

Segling över Skagerack. Beroende på väder och vind ser vi Bohusläns och norska Sörlandets fina skärgårdar eller danska sandstränder. Kursen går över midsommar som firas bäst ombord med nya vänner. Bussresa tillbaka till Göte- borg ingår i kursavgiften. Bussen anländer till Göteborg morgonen efter avmönstring.

Ungdomssegling S2B

Segling på den svenska Västkusten med chans att uppleva flera danska hamnar både på Själland och Jylland om vindarna är de rätta. Här finns också en god möjlighet att vi ställer upp i den årliga kappseglingen Nordisk Seglats.

Ungdomssegling S2C

Seglingsupplevelse där du kan roa dig, lära dig och utvecklas vidare. Upptäck den spännande naturen på Vestlandet och känn på Nordsjön. Hemresan ingår inte i priset, men något av våra befäl följer med till flygplatsen i Glasgow. Buss avgår från Göteborg till Egersund kvällen innan påmönstring. Bussresan ingår i kursavgiften.

Ungdomssegling S3A

Vi återvänder till Östersjön denna sommar. Hamnar på Bornholm, Gotland, Åland och i Tyskland och Baltikum ligger inom räckhåll.

Ungdomssegling S4C

Vi deltar i Tall Ships Race! Race 3 Lerwick-Arendal. Man behöver ha fyllt 15 år för att delta i denna segling. Resa till Aberdeen ingår inte i kurspriset. Företräde för dem som seglat minst en fortsättningskurs med oss tidigare.

Ungdomssegling S5C

Segling i Kattegatt och Skagerack. Beroende på väder och vind ser vi Bohusläns fina skärgård eller danska sandsträn- der. Möjlighet att träffa systerfartyg för gemensam vänskaplig segling.

Är du nybörjare?

Har du någonsin funderat över livet ombord på en segelbåt, men aldrig fått chansen att segla? Eller har du seglat sedan barnsben men är nu sugen på längre sträckor och större båtar? Är du sugen på att lära känna ett gäng med nya människor? Oavsett tidigare erfarenhet är nybörjarkurserna öppna för alla ungdomar som avslutat årskurs sex och kan simma 200 meter.