Ungdom fortsättning

Fortsättning

Fortsättningskursen riktar in sig till dig som har seglat en nybörjarkurs med SXK:s Seglarskola innan. Under fortsättningskurserna seglar vi längre än på nybörjarkurserna. Shetlandsöarna, fjordar i Norge och Ålands skärgård är platser som nu kan bli våra destinationer.

Med tuffare segling och längre etapper sätts din uthållighet och samarbetsförmåga på prov, men med god stämning och gemenskap ombord löser man det mesta. Det finns inget som binder samman människor lika mycket som en Nordsjööverfart eller kanske ett långt seglingsben över Östersjön. Utöver att få ännu fler vänner för livet kommer du under fortsättningskursen fortsätta lära dig mer om segling, sjömanskap och navigation.

Antagningsförfarande

Deltagarplatserna börjar fördelas 2021-12-06 men det går självklart att anmäla sig även efter detta datum.
Inom några veckor efter detta får du besked om antagning eller om du står på reservplats.

I kurspriset ingår helpension

*Vid på- eller avmönstring i Norge ingår bussresa från Göteborg till kursen dagen innan påmönstring eller från kursen till Göteborg med ankomst Göteborg morgonen efter.

Fortsättningsseglingarna bjuder på tuffare segling med fler nattseglingar och kanske någon flerdygnssegling. Du får fördjupade kunskaper i segling med skolfartyg, navigation, säkerhet, seglingsteori m.m. Du skall ha avslutat grundskolans årskurs 7 och kunna simma 200 meter. Sökanden som tidigare deltagit i Seglarskolans seglingar har företräde till och med 2022-01-23

Ungdomssegling S1C

Segling över Kattegatt och Skagerack. Beroende på väder och vind ser vi Bohusläns och Sörlandets fina skärgårdar eller danska sandstränder. Kursen löper över midsommar som firas allra bäst ombord.

Ungdomssegling S2B

Segling på svenska Västkusten men chans på både Norge och Danmark. Här finns en möjlighet att vi ställer upp i den årliga kappseglingen Nordisk Seglats.

Ungdomssegling S2C

För dig som seglat med oss förut eller är sugen på riktig havssegling. S2C seglar runt Sörlandet och ger möjlighet till både norra Bohuslän och norska fjordar. Om vindarna är helt rätt finns också möjligheten att segla hela vägen till Shetlandsöarna. Buss anländer till Göteborg morgonen efter avmönstringen. Bussresan ingår i priset för kursen.

Ungdomssegling S3A

Den här kursen ger verkligen möjlighet att utforska Östersjön, endast start- och slutdestination är fastställda och däremellan finns det stora chanser att besöka många intressanta och historiska platser och länder runt om hela Östersjön. Kända platser som Gotland och Åland finns såklart inom räckhåll men även de baltiska länderna är potentiella mål.

Ungdomssegling S3C

För första gången på många år seglar vi till Irland. De här två veckorna bjuder på segling över Nordsjön innan vi antingen går runt Skottland eller genom Caledonian Canal. Väl på skotska västkusten väntar fantastisk segling och den norra delen av Irländska sjön innan vi når vår slutdestination Dublin. Buss till Stavanger avgår från Göteborg kvällen innan påmönstring och ingår i kurspriset. Flyg hem från Dublin ingår inte men vi koordinerar så att minst ett befäl flyger tillsammans med eleverna.

Ungdomssegling S5C

Nordsjöäventyr där vindarna får avgöra om seglatsen går söderut mot Helgoland och Kielkanalen eller via Norge innan vi når svenska västkusten. Oavsett blir det en upplevelse med mycket segling i nya farvatten. Flyg till Aberdeen ingår inte men vi koordinerar så att minst ett befäl flyger tillsammans med eleverna.

Är du nybörjare?

Har du någonsin funderat över livet ombord på en segelbåt, men aldrig fått chansen att segla? Eller har du seglat sedan barnsben men är nu sugen på längre sträckor och större båtar? Är du sugen på att lära känna ett gäng med nya människor? Oavsett tidigare erfarenhet är nybörjarkurserna öppna för alla ungdomar som avslutat årskurs sex och kan simma 200 meter.