Vuxna

Vuxenseglingar

Seglarskolans vuxenkurser passar både för de som knappt varit på en båt, och de som har seglat mycket innan. 

Att segla skolfartyg skiljer sig från att segla fritidsbåt vilket gör att alla har mycket att lära. Under kursens gång hålls lektioner t.ex i sjömaning, navigation, skrovuppbyggnad och diverse annat som har med båtar att göra och går att anpassa efter intresse och kunskapsbas hos vuxeneleverna ombord.

Målet är att ta sig till nya intressanta platser och lära känna nya människor, samtidigt som man får möjlighet att utmana sina egna och naturens gränser. Våra vuxenseglingar vänder sig till deltagare som är minst 20 år.

Antagningsförfarande

Deltagarplatserna börjar fördelas 2021-12-06 men det går självklart att anmäla sig även efter detta datum.
Inom några veckor efter detta får du besked om antagning eller om du står på reservplats.

I kurspriset ingår helpension

Inga förkunskaper i segling krävs. Du skall kunna simma 200 meter. Vuxenseglingar ombord på våra fartyg innebär stort gemyt, härlig atmosfär, god mat och umgänge. Ett tillfälle att komma bort från vardagen och fullständigt koppla av.

Vuxen – Äventyrssegling i Skottland

En unik möjlighet att upptäcka Irlands, Nordirlands och Skottlands farvatten. Öar som Islay och Isle of Skye är troliga mål. Här ligger många av världens mest kända destillerier. Beroende på vädret finns chans att se Hebriderna eller Fair Isle. Räkna med traditionell vaktgång och några nattseglingar. Transport till och från seglingen ingår inte i kurspriset.

Vuxen – Helg

Segling längs vår vackra bohuskust för dig som vill prova på att segla segelfartyg eller redan har upptäckt den härliga gemenskapen ombord. Härliga naturupplevelser och charmiga kustsamhällen står på programmet. Påmönstring fredag eftermiddag.

Vuxen – Långhelg

Segling längs vår vackra bohuskust för dig som vill prova på att segla segelfartyg eller redan har upptäckt den härliga gemenskapen ombord. Härliga naturupplevelser och charmiga kustsamhällen står på programmet. Påmönstring onsdag eftermiddag.

Vuxen – Dagssegling

Under en dag får du uppleva livet ombord i farvattnen runt Göteborg.