Ungdom fortsättning

Fortsättning

Fortsättningskursen riktar in sig till dig som har seglat en nybörjarkurs med SXK:s Seglarskola innan. Under fortsättningskurserna seglar vi längre än på nybörjarkurserna. Shetlandsöarna, fjordar i Norge och Ålands skärgård är platser som nu kan bli våra destinationer.

Med tuffare segling och längre etapper sätts din uthållighet och samarbetsförmåga på prov, men med god stämning och gemenskap ombord löser man det mesta. Det finns inget som binder samman människor lika mycket som en Nordsjööverfart eller kanske ett långt seglingsben över Östersjön. Utöver att få ännu fler vänner för livet kommer du under fortsättningskursen fortsätta lära dig mer om segling, sjömanskap och navigation.

Rigg

Antagningsförfarande

Deltagarplatserna börjar fördelas 2023-12-04 men det går självklart att anmäla sig även efter detta datum.
Inom några veckor efter detta får du besked om antagning eller om du står på reservplats.

I kurspriset ingår helpension

*Vid på- eller avmönstring i Norge ingår bussresa från Göteborg till kursen dagen innan påmönstring eller från kursen till Göteborg med ankomst Göteborg morgonen efter.

Fortsättningsseglingarna bjuder på tuffare segling med fler nattseglingar och kanske någon flerdygnssegling. Du får fördjupade kunskaper i segling, navigation, säkerhet, seglingsteori med mera. Du skall ha avslutat grundskolans årskurs 7 och kunna simma 200 meter. Sökanden som tidigare deltagit i Seglarskolans seglingar har företräde till och med 2024-01-21.

Ungdomssegling S1C

Segling över Skagerack. Beroende på väder och vind ser vi Bohusläns och norska Sörlandets fina skärgårdar eller danska sandstränder. Kursen avslutas efter midsommar som firas bäst ombord med nya vänner.

Ungdomssegling S2B

Från Göteborg finna alla möjligheter att se Bohusläns spännande skärgård och ev. norska sydkusten innan kursen sätts mot Malmö med chans att uppleva flera danska hamnar både på Själland och Jylland om vindarna vill.

Ungdomssegling S2C

Vindarna är friskast och vattnet saltast på Norska Vestlandet. Segling i fjordar och många underbara platser! Buss från Stavanger till Göteborg ingår i priset. Bussen ankommer till Göteborg morgonen efter avmönstringsdagen.

Ungdomssegling S3B

Vi utforskar södra Östersjön! Många spännande möjligheter med Møns Klint och platser på Bornholm, i Tyskland och Polen inom räckhåll.

Ungdomssegling S3C

Upptäck den spännande naturen på Vestlandet och känn på Nordsjön. Norska fjordar och möjlighet att besöka skotska öar om vindarna är rätt. Transport till och från Göteborg ingår i priset. Bussen avgår till kursen från Göteborg kvällen innan påmönstring och ankommer åter till Göteborg morgonen efter avmönstring.

Ungdomssegling S4A

Vi deltar i Tall Ship’s Race mellan Mariehamn på Åland och Stettin i Polen. Upplev många segelfartyg från världens alla hörn och lång spännande kappsegling över Östersjön. Du behöver ha fyllt 15 år för att delta i denna segling. Företräde för dem som seglat minst en fortsättningskurs med oss tidigare.

Ungdomssegling S5C

Segling längs norska Vestlandet och i Bohusläns skärgård. Jylland och Läsö kan vi nå om vindarna är rätt Buss till Stavanger från Göteborg ingår i priset och avgår från Göteborg kvällen före påmönstring.

Är du nybörjare?

Har du någonsin funderat över livet ombord på en segelbåt, men aldrig fått chansen att segla? Eller har du seglat sedan barnsben men är nu sugen på längre sträckor och större båtar? Är du sugen på att lära känna ett gäng med nya människor? Oavsett tidigare erfarenhet är nybörjarkurserna öppna för alla ungdomar som avslutat årskurs sex och kan simma 200 meter.